Geef uw klanten antwoorden op al hun Microsoft OEM-licentie vragen

Heeft u recent een Microsoft OEM-licentie verkocht en heeft uw klant een vraag? Op deze pagina vindt u een uitgebreide FAQ waarin we alle vragen beantwoorden.

Drie categorieën

Over het algemeen vallen Microsoft Windows server softwarelicenties in drie categorieën onder te verdelen:

OEM-licenties

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en betekent in de praktijk dat de software al op de server staat geïnstalleerd. Deze licenties zijn bij HPE verkrijgbaar wanneer klanten een nieuwe server aankopen. Ze hebben doorgaans de beste prijs en worden bovendien met ondersteunende HPE-diensten ter beschikking gesteld. Met deze licentie gaan uw klanten meteen aan de slag.

Volumelicenties

Bij volumelicenties betalen klanten voor het aantal licenties dat ze daadwerkelijk gebruiken. Daardoor kunnen ze eenvoudig op- en afschalen, wat deze licenties heel interessant maakt voor MKB-bedrijven. Volumelicenties kosten doorgaans meer dan OEM-licenties, maar kunnen afzonderlijk van de hardware worden aangeschaft en bieden daardoor flexibiliteit voor grotere bedrijven met complexere IT-vereisten.

Retail-licenties

Hierbij gaat het om losse, voorverpakte licenties voor minder dan 5 gebruikers. Ze zijn bedoeld voor consumenten en kleine zakelijke klanten, waarbij de gebruiker een unieke activatiecode krijgt. In tegenstelling tot OEM-licenties zijn retail-licenties gekoppeld aan de gebruiker i.p.v. het apparaat. Dergelijke licenties zijn dus eenvoudig om te deactiveren en opnieuw te installeren op een ander apparaat. Om deze reden zijn ze ook duurder dan OEM-licenties.

Frequently Asked Questions

Alvast goed om te weten:

Warranty:

De eerste 90 dagen is er gratis ondersteuning bij de aanschaf van een Microsoft OEM-licentie.

Out of Warranty:

Na 90 dagen is de garantie afhankelijk van het supportcontract dat de klant heeft aangekocht.

Issues:

Wanneer uw klant problemen ervaart met de Microsoft OEM-licentie, dan moet die altijd een case loggen bij de supportafdeling van HPE (en dus niet bij Microsoft).